rindunya nak balik kampung..:)



Rasanya ni ler tempoh paling lama tak balik ke kampung..
rindu tul dengan suasana kampung..
pemandangan yang indah sejuk mata memandang...
kali terakhir balik ke kampung masa cuti sem.
Biar betul dah bape lme x balik..
.dahsyat sungguh.
Mentang-mentanglah sekarang ni zaman IT..
.celik mata on laptop buka fb terus jer borak ngan adik yang duduk sekali ngan mak..
.bertanyakan khabar family di kampung.
Seminggu sekali pula call mak bertanyakan khabar...
itulah dia...
hanya bertemu di alam maya jer.
Tapi takkan sama kalau dapat balik ke kampung...
.dapat rasa masakan mak.....
tengok gelagat adik2 ...
 mendengar cerita panjang abah...aduuuuhai....
rindu bebenor dah nie..
.rasa cam nak packing barang terus balik jer...huhuhu.
Tapi semenjak 2 menjak ni memang sibuk sangat dengan urusan kerja.....
cuti pulak dah semakin susut.
Kalau balik kg pun mana cukup balik sehari dua....
paling kurang pun 3 hari.....
dan poket pun mesti tebal tak cukup 1 rat @ 2 rat jer...hehehe.
Mak & abah pun bunyinyer cam merajuk..."orang dah tak ingat kg" ..
.itulah kata2 yang keluar dari mulut mak.
Bukan macam tu mak.....orang bizi sikit.....hehehe...
Apapun insyaallah cuti sem ni mie balik kampung...
mungkin sume bercuti kat sana sepanjang cuti nty..
.bolehla bermanja lama sikit ngan sume kan....
balik ni pown dh tgl bape ari jek lg pose..
sedih bulan pose semakin nk tinggalkan kt..
x taulh taun depan jumpe lg kew x bulan pose ni..
ase x puas nk mkn masakan mak..kt sini mkn 1 lauk jek..
bile kt uma mak masak mcm2..2 yg besh…
tp yg sedihnya baju raya pown x de lg ni..owg laen dh 2 o 3 pasang baju..
yg kt ni x de pown lg..x pe lh..nk wt mcmn….
pakai jek lh pe yg ada..
tp klu beli baju taun n ink pakai baju warna pe ek??...
x tau nk pakai warn ape..png.. :-) 
yg penting nty raye nk g beraya uma member2..:-)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1 comment:

  1. lama gila tak balik kampung..grrrrr folow sni^^

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Hilmee Bakri | design by mimin Adam